Boxercise

Boks je fit!

Boks je fit met boxercise training!

Boxercise is een trainingsconcept dat gebaseerd is op trainingsmethoden van boksers. Het is afkomstig uit Engeland (klik hier voor meer info). Alleen gecertificeerde boxercise-instructeurs mogen het label voeren en deze trainingen geven.

Bij de oefeningen wordt, net als bij “gewone” bokstrainingen, gebruik gemaakt van stootkussens (focuspads). Maar er wordt nooit gestoten op een tegenstander. Het is een uitdagende, leuke en veilige manier om fit te worden en een geweldige manier om dagelijkse stress “te lijf te gaan”.

Boxercise trainingen zijn geschikt voor alle fitheidsniveaus en alle leeftijden. Mijn boxercise-trainingen bevatten ook krachtoefeningen met het eigen lichaamsgewicht en (andere) cardiovasculaire (conditionele) oefenvormen. Je traint met veel afwisseling en werkt heel effectief aan je lichamelijke én geestelijke fitheid.

Je leert eerst de technieken in een lessenreeks van 5 lessen. Hierbij ligt de focus vooral op techniek en veiligheid en staat het stoten en het gebruik van de focuspads centraal. Daarna stroom je door naar de “gevorderdenklas”. Vanaf dat moment is er een groter aandeel van oefeningen voor opbouw van algehele kracht, cardiovasculaire conditie en explosiviteit. Het is een vorm van een circuittraining waarvan ongeveer de helft boksgerichte oefeningen zijn.

Boxercise impressie

De trainingen vinden elke donderdagavond om 19.30 uur plaats bij de Schaafsmakliniek in Bilthoven. een 10-strippenkaart kost €120,-.

Boxercise