Groepstrainingen

Hardlooptraining

Deze training begint weer per 20 maart, maar vooralsnog alleen voor leden van sportschool Visscher en met een groep van maximaal 4 personen.

Elke zaterdag van 10 tot 11 uur ben je van harte welkom bij sportschool Visscher in Groenekan. Van hieruit geef ik een hardlooptraining die geschikt is voor beginners die naar een 5 kilometer toe willen werken. Maar door de unieke opzet, waarbij iedereen op zijn eigen niveau de intervals kan doen, kunnen ook ervaren lopers deze training gebruiken als aanvulling op hun normale programma. 

Van 1 april tot 1 oktober is er ook een training op  iedere woensdagavond om 18 uur.

Hardlooptraining

Ik gebruik voor mijn trainingen de souplessemethode van Klaas Lok, die op zijn beurt gebaseerd is op de methode van Herman Verheul. Klaas Lok, een voormalig toploper op afstanden van 3 km tot de halve marathon, legt nadruk op souplesse en looptechniek in plaats van op snelheid. Dit is niet alleen een hele effectieve trainingsmethode, het verhoogt ook nog eens het trainingsplezier.

Beginnende lopers krijgen een schema zodat ook op eigen gelegenheid getraind kan worden. Ik geef tijdens de hardlooptraining veel aandacht aan looptechniek en houding. Ik houd de intensiteit laag voor beginnende lopers maar daag de meer ervaren lopers regelmatig uit. 

De training kost €4,00 per keer. Je kunt ook een 10-strippenkaart nemen voor €35,00. Kom je voor de eerste keer? Dan is het gratis.

Wil je meedoen? Geef je dan hier op (leden van Fysio Fitness Visscher kunnen bij de sportschool boeken).

Locatie: Ruigenhoeksedijk 21, Groenekan‎. 

Tijden: woensdagen om 18:00 uur (van 1 april tot 1 oktober) en zaterdagen om 10:00 uur.

Vragen over de training? Neem contact met me op.

Immunity Boost

Per 16 maart begint deze training weer in groepen van vier. Zie hier voor dagen en tijden.

De “Immunity Boost”  is geschikt voor iedereen, maar zeker ook voor 40-plussers. Het is een allround training in de buitenlucht die bestaat uit oefeningen voor balans en coördinatie, (cardiorespiratoire) conditie en kracht(duurvermogen). 

Met balans- en coördinatie-oefeningen versterk je je spieren door, zoals het heet, de neuromusculaire efficiëntie te verbeteren. Spieren worden sterker maar niet zozeer groter. 

Het tweede blok van de training verbetert je (cardiorespiratoire) conditie en je explosiviteit. Het bestaat voornamelijk uit oefeningen op de plaats die snel uitgevoerd moeten worden. Meestal werk ik met series van oefeningen waarbij je 40 seconden “werkt” en 20 seconden rust hebt.

Immunity boost groepstraining

De krachtoefeningen zijn voornamelijk “total body” oefeningen met niet te zware gewichten of met je eigen lichaamsgewicht. Elke training gebruik ik weer andere oefeningen. Hierdoor komen alle spieren aan bod en worden ze steeds weer op een iets andere manier belast. Ik geef bij de oefeningen vaak een makkelijkere en soms ook een moeilijkere variant aan. Zo kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen.

De training kost €4,00 per keer. Je kunt ook een 10-strippenkaart nemen voor €35,00. Kom je voor de eerste keer? Dan is het gratis.

Wil je meedoen? Geef je dan hier op (leden van Fysio Fitness Visscher kunnen bij de sportschool boeken / vrije toegang voor leden van U-Track).

Locatie: Ruigenhoeksedijk 21, Groenekan‎. 

Tijden: dinsdagen om 20:00 uur en zaterdagen om 11:30 uur.

Vragen over de training? Neem contact met me op.

Je aanmelden met een groep

Wil je graag met een groep vrienden, collega’s of clubgenoten trainen op af te spreken tijden? Dat kan mij ook. Zie ook hier.