Hardlooptraining

Elke zaterdag van 10 tot 11 uur ben je van harte welkom bij Fysio Fitness Visscher in Groenekan. Van hieruit geef ik een hardlooptraining die geschikt is voor beginners die naar een 5 kilometer toe willen werken. Maar door de unieke opzet, waarbij iedereen op zijn eigen niveau de intervals kan doen, kunnen ook meer ervaren lopers deze training gebruiken als aanvulling op hun normale programma. Iedere beginner (instapniveau is dat je 5 minuten achter elkaar rustig kunt hardlopen) of half gevorderde die op zoek is naar een hardloopgroep in De Bilt is van harte welkom!

Trainingsopbouw

De intensiviteit van de training wordt langzaam opgebouwd. We beginnen natuurlijk met een warming-up, die in het begin heel rustig is en later wat intensiever wordt. Zo begin je altijd zo warm en soepel mogelijk aan een rondje van ongeveer 5 kilometerdoor het mooie natuur- en recreat iepark Ruigenhoek. De nadruk ligt op lopen met souplesse en een goede techniek. Aan het einde van de training is er een cooling down met rekoefeningen. 

Souplessemethode

Ik gebruik voor mijn trainingen de souplessemethode van Klaas Lok, die op zijn beurt gebaseerd is op de methode van Herman Verheul. Klaas Lok, een voormalig toploper op afstanden van 3 km tot de halve marathon, legt veel nadruk op souplesse en looptechniek. Dit is niet alleen een hele effectieve trainingsmethode die je (duur)loopprestaties zal verbeteren, het verhoogt ook nog eens het trainingsplezier! De methode werkt net zo goed voor beginners als voor ervaren lopers. 

Hardloopschema

Beginnende lopers krijgen een schema zodat ook op eigen gelegenheid getraind kan worden. Ik geef tijdens de hardlooptraining veel aandacht aan looptechniek en houding. Ik houd de intensiteit laag voor beginnende lopers maar daag de meer ervaren lopers regelmatig uit. 

De training kost €4,00 per keer. Je kunt ook een 10-strippenkaart nemen voor €35,00. Kom je voor de eerste keer? Dan is het gratis.

Vragen? Neem contact met me op.

Wil je meedoen? Geef je dan hier op (leden van Fysio Fitness Visscher kunnen bij de sportschool boeken).