Leefstijlcoach in Utrecht

Aan de slag met je gezondheid

Zoek je een leefstijlcoach in Utrecht? Dan kan je bij mij terecht. Want ik ben gespecialiseerd in leefstijlcoaching van mensen van middelbare leeftijd en (jongere) ouderen. Met coachingsgesprekken, mogelijk aangevuld met personal training, help ik je op weg naar een duurzame gezonde leefstijl.

De drie pijlers

Mijn gezondheidspiramide staat centraal in mijn aanpak. Het fundament ervan is voldoende slaap en ontspanning. Hiermee wordt het makkelijker om een gezond voedingspatroon in te bouwen. Voeg er vervolgens voldoende beweging aan toe, en je bent hard op weg naar een vitalere versie van jezelf! 

Individueel leefstijlcoachtraject

Met een individueel coachingstraject maak je een vliegende start op weg naar een duurzame gezonde leefstijl. De eerste paar coachingsgesprekken hebben meestal het met meeste effect. Daarom volg je bij mij in principe een kort traject van 4 tot 7 coachingsgesprekken. Elk gesprek heeft als thema één van de pijlers. Het laatste gesprek is een evaluatie. Natuurlijk is het mogelijk om erna vervolgafspraken te maken. Lees er hier meer over.

Groepstraject leefstijlcoaching

Mijn groepstraject gebruikt dezelfde principes als het individuele traject. Je hebt samen met twee andere personen drie coachingsgesprekken en een evaluatie. Dit is een zeer betaalbaar alternatief en biedt je toch een grote kans om duurzaam positieve veranderingen in je leefpatroon door te voeren! Klik hier om mijn tarieven te zien.

Barts Gezondheidspiramide
Barts "gezondheidspiramide"

Mijn werkwijze

Mijn werkwijze is erop gericht om je aan het denken én aan werk te zetten. Tijdens de gesprekken daag ik je uit om kritisch te zijn op je zelf. Je krijgt opdrachten mee naar huis om veranderingen in je leefstijl in gang te zetten. Zodoende word je je bewuster van je eigen patronen en denkbeelden, en de gevolgen ervan. Dat is een startpunt om te gaan denken in oplossingen  én ernaar te gaan handelen.

Ik heb een nuchtere en ongecompliceerde benadering. Maar ook houd ik ervan bepaalde mindfulness-principes te gebruiken. Die zijn vaak heel goed toe te passen in situaties in het dagelijkse leven. 

Omdat ik ook gecertificeerd personal trainer ben met een specialisatie in het trainen van mensen van middelbare leeftijd en (jongere) ouderen, kan je bij mij heel goed een leefstijlcoachingstraject combineren met personal training. Zie ook Over mij.