Over mij

Van bioloog tot fitnesstrainer en leefstijlcoach

Mijn naam is Bart Roth, geboren in 1970 in Haarlem, opgegroeid in Zeeland en vanaf 1990 wonend, studerend en werkend in Utrecht en omgeving. Ik studeerde in 1997 af als bioloog aan de Universiteit Utrecht, maar werkte vervolgens 20 jaar als ontwerper en analist in de informatietechnologie. Begin 2019 besloot ik mijn loopbaan radicaal om te gooien en schreef ik me in bij de opleiding tot personal trainer van de Amerikaanse National Academy of Sports Medicine (NASM) en de opleiding tot leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG). Sinds februari 2020 ben ik NASM gecertificeerd personal trainer. 

Bart portret 2021

Stap voor stap naar een beter voedingspatroon

Ik heb een voorliefde voor sport maar ook voor eten en drinken. En dat betreft niet alleen maar gezonde voeding. Ook voor mij is het een uitdaging om er een evenwicht in te vinden. Door stapje voor stapje kleine aanpassingen te doen, ben ik erin geslaagd in de loop van de jaren over te schakelen naar een gezond voedingspatroon. Ik ben nu fitter dan 10 jaar geleden en dat is vooral daaraan te danken.

Na de serie 100 meter bij het WK Masters 2018 in Malaga (3e van links)

Mijn visie als trainer

Ik ben looptrainer bij Fitnesscentrum Visscher in Groenekan. Ik geef er ook groepstrainingen waarbij je aan je coördinatie, conditie en kracht werkt. Als het om trainen en bewegen gaat, geloof ik er sterk in dat plezier voorop moet staan. Bij mij train je vaak submaximaal, dus onder je maximale vermogen, en met veel variatie. Dat maakt het ten eerste leuker. En het trainingseffect is er nauwelijks minder door, al was het maar omdat je het zo makkelijker volhoudt. Bovendien verkleint het het risico op blessures.

Atletiek

Sinds ik door een chronische blessure met voetbal moest stoppen, heb ik mij op sportief vlak volledig op de atletiek geworpen. Ik doe dit sinds 2017 bij de “masters” (35+ atleten) met evenveel passie als waarmee ik ooit voetbalde. Begin 2020 werd ik Nederlands indoorkampioen op de sprintafstanden 200 meter en 400 meter in mijn leeftijdscategorie.

Mijn kwalificaties

  • Gecertificeerd NASM Personal Trainer
  • NASM Senior (55+) Fitness Specialist
  • Fitness Instructeur A (Sport & People)
  • Coachen van obesitaspatiënten (Sport & People)
  • In de laatste fase van opleiding tot Leefstijlcoach (AVLEG)
  • Doctorandus Biologie (Universiteit Utrecht)
  • BLS en AED 

Testimonials